Värdering & Analys

Bankvärdering, bokslutsvärdering & köprådgivning

Vi har en mycket god marknadskännedom i fastighetsbranschens alla segment. 

Tomas Nyström
Värderingsansvarig & Partner, Av samhällsbyggarna auktoriserad fastighetsvärderare

En omsorgsfull värdering är viktig för att du ska göra goda investeringar. Banker och fastighetsägare anlitar oss för värdering av samtliga typer av fastigheter. Detta för att våra auktoriserade fastighetsvärderare har gedigen kunskap om Sveriges fastighetsmarknad och om den aktuella marknaden. Det betyder att vi alltid vet vad din fastighet är värd i rådande marknad. Nordier värderar fastigheter för närmare 100 miljarder kronor varje år. Vi är godkända och uppskattade av samtliga större svenska banker.

Vi har värderingspersonal som är av Samhällsbyggarna auktoriserade fastighetsvärderare samt medlemmar i MRICS.

Vi har använt Nordiers värderingstjänster och är mycket nöjda med deras marknadskännedom och leveransstabilitet. 

MARITA LOFT

VD Storebrand Fastigheter AB

Vi vill passa på att berätta att vi är väldigt nöjda med Nordier. Nordiers värderingsteam är noggranna, engagerade och dedikerade.

JONAS LINDEGREN

Head of Real Estate, SEB Investment management AB

Jag har arbetat med Nordier i flera roller på olika bolag genom åren och de har ett fantastiskt team som är noggranna och otroligt fokuserade på sin uppgift. De har god förståelse för marknaden, såväl lokalt som nationellt, vilket bidrar till välgrundade värderingar och resonemang. Utöver sin professionalism och höga tillgänglighet är Nordier även väldigt trevliga att arbeta med och de ställer upp i vått och torrt.

STAFFAN UNGE

Partner & Affärsutvecklingschef, Slättö

K2A beställer värderingar både i samband med förvärv och inför kvartalsrapporter. Jag tycker att Nordier förstår de delmarknader där vi är aktiva mycket väl. Dessutom är det trevligt att jobba med dem.

JOHAN KNAUST

VD, K2A

Nordier står för en gedigen värderingskompetens, levererar alltid i tid och är grundliga och korrekta i sin metodik. Samtliga bolag jag har arbetat för har anlitat dem ända sedan Nordier grundades och det är ett högt men välförtjänt betyg.

JOHAN BRÅKENHIELM

Transaktions – och fastighetschef, Offentliga Hus AB

Vi på Svenska Handelsfastigheter nyttjar Nordiers värderingsavdelning både för bankvärderingar och bokslut. Vi anser att de står för hög tillgänglighet, har en stor integritet och är mycket leveranssäkra.

JÖRAN RYDBERG

Affärsutvecklingschef på Svenska Handelsfastigheter

”SPG har använt Nordiers värderingstjänster under många år både som underlag för finansiering men även för affärsbeslut. Kombinationen av tillgänglighet och deras breda marknadskännedom gör att vi är en återkommande kund”

CARL ZETTERQVIST
Partner, Head of Investment & Asset Management

Nordier har varit Liljestrand Group:s värderingspartner i många år. Värderingarna används i samband med bokslut, finansiering och även för affärsbeslut. Nordier är snabbfotade med mycket god marknadskännedom och dessutom alltid punktliga i deras leveranser.

JONAS ÖBERG

Finanschef, Liljestrand Fastigheter

Deras affärskänsla återfinns också på deras värderingsavdelning där vi har en mycket bra dialog.

SVEN OLOF JOHANSSON
Fastpartner

Bankvärdering

Vi har specialiserat oss på att utföra bankvärderingar av hög kvalité och utifrån bankernas önskemål. Våra värderingar är mer omfattande än den svenska normen för bankvärdering och vi redovisar tydligt hur och varför vi åsatt marknadsvärdet. Det uppskattas av de svenska bankerna liksom av våra kunder.

Bokslutsvärdering

Vi utför värderingar inför bokslut av olika omfattningar med erfarenhet från att arbeta med Sveriges främsta fastighetsbolag. Oavsett om det handlar om fullständiga bokslutsvärderingar eller förenklade desktopvärderingar hjälper vi dig med korrekt underlag och den kunskap som krävs.

Specialiserade analyser

Våra värderingsexperter och rådgivare hjälper dig att ta fram skräddarsydda analyser utifrån dina önskemål. Det kan till exempel handla om att undersöka bostadsbehovet för ett visst område eller förändringen av värdet för obebyggd mark. Oavsett vad det gäller använder vi vår samlade kunskap inom fastighetsmarknaden för att ta fram den analys som just du är i behov av.

Vi värdesätter dina fastigheter

Vi värdesätter dina fastigheter

81

Under år 2019 genomförde vi 81 värderingsuppdrag per anställd

95

Vi har 95 % återkommande kunder

0,77

Vi reste 0,77 varv runt jorden för att inspektera våra uppdrag under det senaste året