Mimer avyttrar byggrätter för bostäder till Junior Living

Totalt kommer det att byggas drygt 1500 bostäder i Förseglet, Öster Mälarstrand, i Västerås. Mimer planerar att bygga 490 hyresrätter medan andra aktörer svarar för den övriga nyproduktionen. Ett av företagen är Junior Living som nu förvärvat rätten att bygga drygt 100 lägenheter i ett höghus med upp till 16 våningar. Mimer har redan tidigare tecknat avtal med Bonava som kommer att bygga ca 600 bostäder i området.

– Vi är mycket glada att vi kunnat knyta till oss Junior Living till projektet. Vi är imponerade av den teknik som de använder för att snabbt och med mycket hög kvalitet kunna bygga attraktiva bostäder, säger Mikael Källqvist VD för Bostads AB Mimer

Junior Livings byggnad kommer bli det högsta huset i området och lägenheterna kommer att upplåtas med bostadsrätt. Byggstart är planerat till 2021 och färdigställande beräknas ske ca 15 månader efter byggstart. Affären genomförs som en bolagsaffär med ett underliggande byggrättsvärde på ca 40 Mkr.
Nordier Property Advisors har varit rådgivare åt Mimer.

– Vi är glada att vi kunnat förvärva denna mycket exklusiva fastighet. Västerås är en mycket intressant stad att utveckla bostäder i och detta är det absolut bästa läget i Västerås. Vi kommer att använda vår teknik för att bygga med hög prefabriceringsgrad. Vi är säkra på att vi kommer att lyckas mycket bra tillsammans med Mimer och  andra aktörerna med att utveckla stadsdelen till ett av Västerås mest attraktiva områden, säger Claes Eliasson, VD på Junior Living.

Förseglet, Öster Mälarstrand, Västerås
Mimer förvärvade Förseglet 2015 och detaljplan medger en bebyggelse på ca 110 500 kvadratmeter motsvarande ca 1500 bostäder, varav Mimer planerar att bygga 490 hyresrätter. På området byggs bostäder med olika upplåtelseformer och förutom Mimer är Bonava och Junior Living  klara som byggaktörer.

Junior Living
Junior Living är en bostadsbyggare grundad 2013 av entreprenörerna Magnus Bouveng och Jan Pettersson. Företaget erbjuder yteffektiva lägenheter med hög kvalitet till ett överkomligt pris. Junior Livings patenterade byggsystem i kombination med prefabricering inomhus i svensk fabrik möjliggör en mycket snabb och hållbar byggprocess. Ett flerbostadshus kan stå klart på omkring ett halvår. Konceptet har tagits fram i ett samarbete med den flerfaldigt prisbelönte arkitekten Andreas Martin-Löf.

Bildtext: Skissbild på kvarteret Förseglet där Mimer planerar att bygga ca 490 lägenheter. Det är den blivande fastigheten till höger, med en byggnad på upp till 16 våningar, som Mimer sålt till Junior Living.

Andra referensprojekt