Kuststaden förvärvar för halv miljard

Kuststaden förvärvar 19 fastigheter i Ronneby för drygt 500 mkr. Säljare är SBB. Efter förvärvet uppgår Kuststadens förvaltningsportfölj till drygt 3 000 lägenheter.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare i affären.

 

Affären visar återigen styrkan i bostadssegmentet även utanför storstadsområdena. Vi har flera pågående dialoger i segmentet vilka vi förväntar oss avslut på inom kort

– Mikael Wilton, Projektledare

Nordier Property Advisors

 

Oscar Lekander, affärsutvecklingschef, SBB:

– Vi upplever en mycket hög efterfrågan på våra fastigheter med starka kassaflöden. SBB:s transaktionsteam fortsätter att leverera försäljningar med ambitionen att SBB ska uppnå en BBB+ rating.

Genom affären uppgår Kuststadens förvaltningsportfölj till nästan 3 000 lägenheter på åtta attraktiva bostadsorter i södra Sverige.

Kuststaden vd Magnus Johansson:

– Kuststaden har kommit en bra bit på sin tillväxtresa med en mycket stabil förvaltningsportfölj på attraktiva mellanstora bostadsorter i Sverige. Vi har genom vår effektiva förvaltning, som består uteslutande av egen personal, en mycket fin överskottsgrad i vår förvaltning och vi har stor potential i de successionsrenoveringar vi utför i beståndet.

– Utöver vår förvaltningsportfölj på nästan 3 000 lägenheter har vi byggrätter för ytterligare 750 – 1 000 lägenheter som vi avser att bygga för egen förvaltning. Vi har kommit långt i framtagandet av typhus som möjliggör hållbar och effektiv produktion.

Andra referensprojekt