Humlegården förvärvar hotellfastighet på Kungsholmen

Humlegården har förvärvat hotellfastigheten Dykaren 33 på Kungsholmen från Connect Hotel, som tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Humlegården äger sedan tidigare en grannfastighet. Nordier Property Advisors och Annordia har varit säljarens rådgivare i affären.

 

I fastigheten återfinns idag ett hotell med 100 rum, lounge samt bistro, bar och mötesrum som drivs av hotelloperatören Connect Hotel. Fastigheten består av cirka 2.400 kvm uthyrningsbar yta och är belägen på Alströmergatan 41–43 på Kungsholmen.

Sedan tidigare äger och förvaltar Humlegården den intilliggande byggnaden Dykaren 10, som också är sammanbyggd med den förvärvade fastigheten. Här hyr operatören ytterligare lokaler om 1.400 kvm fördelade på 35 hotellrum och lobby.

Dykaren 33 förvärvades av Connect-gruppen i mars 2010 från Länförsäkringar Liv, så genom affären nu så återvänder alltså fastigheten till ”Länsförsäkringar-familjen.” Den affären berörde då en femtedel av den tidigare fastigheten och avskiljdes genom en fastighetsdelning. Humlegården förvärvade i slutet av 2017 fastigheten Dykaren 10 från Länsförsäkringar Liv vad som delvis var en internaffär.

Tillträde av fastigheten Dykaren 33 sker i september 2019. Hotellverksamheten kommer även fortsättningsvis att drivas i regi av Connect Hotel som i samband med försäljningen till Humlegården har tecknat ett 20-årigt hyresavtal avseende lokaler i de båda fastigheterna.

– Vi har siktet inställt på tillväxt och genom förvärvet stärker vi vår närvaro på Kungsholmen. Läget är attraktivt och hotellet tillför viktig service i kvarteret. Dykaren 33 blir ett utmärkt komplement till vår övriga fastighetsportfölj och bidrar till en effektiv och rationell förvaltning i området, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården.

Genom förvärvet äger Humlegården nu två hotellfastigheter. Sedan tidigare äger bolaget den nyligen utvecklade hotellfastigheten Grow i Solna strand där Best Western Plus Grow Hotel är hyresgäst. Humlegården har även Grand Hotel som hyresgäst i fastigheten Blasieholmen i city. Lyxhotellet hyr där konferenslokaler.

Andra referensprojekt